Werken met het kindmodus

Deze therapievorm wordt voornamelijk ingezet bij volwassenen en adolescenten, bijvoorbeeld bij identiteitsproblemen en bij het verwerken van trauma’s.

Dit is een therapievorm die d.m.v. visualisatie/imaginatie verhalen en beeldend werken / schrijven de cliënt contact laat maken met het kind in zich en met zijn beschermlagen/afweermechanismen.

In eerste instantie worden de kracht en de kwaliteiten van de cliënt  versterkt. Vanuit veiligheid en vertrouwen wordt voorzichtig contact gemaakt met het kindmodus en later met het gekwetste of verwonde kind, het boze kind. Het contact tussen de volwassenmodus en het kindmodus wordt door geschreven dialoog versterkt door een schrijftechniek waarbij de volwassene vragen stelt aan het kind in zich waarbij geschreven of getekend wordt met de dominerende hand en het kind antwoord met de niet dominerende hand.

Door deze techniek komt de cliënt dichter bij zijn voelen.

De therapie kan inzichtgevend werken maar is vooral gericht op doorwerken en beleven,  ervaren van emoties en deze kunnen uiten en verwerken om een plek te geven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *