Motorische ondersteuning

Schrijfdans voor motorische ondersteuning.

doelgroep: kinderen en jeugdigen die motorische ondersteuning nodig hebben.

leeftijdscategorieën:  3 – 6 jaar  7- 9 jaar    9 – 12 jaar.

Schrijfdans maakt gebruik van meerdere kunstdisciplines als muziek, dans en beeldende vorming. Dit alles om de fijne motorische schrijfontwikkeling te stimuleren. “Schrijfdans” ontwikkeld door Raghnild A. Oussoren (grafologe) is oorspronkelijk bedoeld als schrijfmethode maar kan ook therapeutisch ingezet worden.

Schrijfdans is erop gericht dat kinderen zich goed in hun lijf voelen. De emotionele beleving komt in schrijfdans tot uiting.  De therapeutische werking van Schrijfdans is dat kinderen hierdoor minder faalangstig worden en het bevordert hun fantasie. Het draagt ertoe bij dat kinderen er blij van worden en zich op hun gemak voelen met hun eigen lichaam. Schrijfdans helpt de concentratie verbeteren en de oefeningen hebben een zelfcorrigerend effect. Bijna alle bewegingen worden eerst met het hele lichaam uitgevoerd en daarna met beide handen tegelijk. Dit stimuleert de grove en fijne motoriek en geeft kinderen een goede basis voor het leren schrijven.

De cursussen bestaan uit 8 bijeenkomsten van  1.15 uur.   Er gaan meerdere keren per jaar nieuwe groepen van start. Ook bestaat er een mogelijkheid van een individueel traject. 

De meeste ziektekosten verzekeraars vergoeden vanuit de aanvullende verzekering bij een individueel traject.

Kosten  €  150,- euro inclusief BTW.

Voor verdere informatie kunt u mailen naar info@anneliesschuit.nl  of u kunt ook bellen 0610581754.

Aanbod van cursussen schrijfdans voor mensen die met kinderen werken zoals peuterleidsters, leidsters in kinderdagopvang, onderwijzers van basisscholen en speciaal onderwijs, kinder fysiotherapeuten verwijs is naar www.creatiefwijs.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *