Aanmelden en praktijkruimte

 

Voor de aanmelding kan er een vrijblijvend (gratis) kennismakingsgesprek plaatsvinden. Dit om de sfeer van de therapieruimte te proeven en te zien of het klikt met mij als therapeut. U kunt zich dan een idee vormen om te besluiten wel of niet tot behandeling bij mijn praktijk over te gaan. De therapieruimte is op zolder.

De hulpvraag, de aard en oorzaak van de problemen worden onderzocht. Dit kan aangevuld worden met vragenlijsten. Op grond van uw hulpvraag een behandelplan opgesteld waarin duidelijke behandeldoelen zijn omschreven.

De therapeut en cliënt (of ouders/verzorgers) spreken regelmatig evaluatie-momenten af, om te kijken of de gestelde behandeldoelen zijn behaald of moeten worden bijgesteld.
De beeldende therapie wordt in overleg met de cliënt(of ouders/verzorgers) afgerond als de behandeldoelen zijn behaald.

Het kan voorkomen dat na het intakegesprek en de observatiesessies blijkt dat verder onderzoek nodig is. Dan kan het  zijn dat de cliënt in  overleg doorverwezen wordt naar een gz-psycholoog voor verder diagnostisch onderzoek om tot een juist behandeladvies te komen.

De duur van een therapiesessie voor individuele kinderen/volwassenen is 60 minuten, voor groepen en gezinnen 90 minuten. Na binnenkomst praten we kort over hoe het op dat moment  gaat. Afhankelijk van eerder gestelde doelen overleggen we wat je gaat doen dat uur.

Vervolgens  kan het zijn dat ik als therapeut een opdracht of thema aanbied, of jij komt zelf met een plan. De tijd om beeldend te werken zal variëren van drie kwartier tot 50 minuten.  Er is een breed assortiment aan materialen om mee te werken. We sluiten af met een nabespreking.

In overleg is het mogelijk op locatie te werken, b.v. op een school of indien nodig bij de cliënt thuis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *