Tarieven en vergoedingen

Tarieven 2020:

Gratis kennismakingsgesprek

Individueel behandelen      à 1 uur      90,00 €


Beeldende therapie kent de volgende vergoedingsmogelijkheden:

  • De praktijk heeft contracten met verschillende gemeenten in de Achterhoek. Vergoedingen kunnen ook lopen via de gemeente transitie jeugdzorg of WMO
  • Zorgverzekering, aanvullende verzekering
  • PGB, het persoonsgebonden budget indien de cliënt dit zelf kan regelen.
  • De school heeft de mogelijkheid om op basis van een freelance contract voor 1 of meerdere leerlingen voor een bepaalde periode gebruik te maken van mijn diensten.

Vergoeding Transitie Jeugdzorg

Vergoedingen kunnen lopen via de gemeente transitie jeugdzorg.De praktijk heeft contracten met de gemeenten Doetinchem, Oost Gelre, Montferland, Aalten, Winterswijk, Bronckhorst, Oude IJsselstreek. U heeft dan een verwijzing van uw huisarts nodig.

Vergoeding zorgverzekeraars.

Overzicht van zorgverzekeraars die vergoeden: klik hier

Een aantal zorgverzekeraars vergoeden beeldende therapie geheel of gedeeltelijk vanuit hun (aanvullende) pakketten voor alternatieve geneeswijzen.

Iedere zorgverzekeraar hanteert andere vergoedingstarieven. Het is daarom raadzaam uw verzekeringspolis te raadplegen en/of contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij om te bekijken op welke vergoeding u recht heeft. Zorgverzekeraars vergoeden enkel gecontracteerde zorgaanbieders. Deze contracten worden gesloten met beroepsverenigingen of koepelorganisaties. Mijn praktijk is aangesloten bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB). Bekijk in de polisvoorwaarden of uw verzekeraar deze organisatie gecontracteerd heeft. Als dit niet het geval is, kunt u geen aanspraak maken op vergoeding van uw behandeling via uw zorgverzekeraar. Neem in dit geval contact op met mij om overige mogelijkheden te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *