Samen met je dierbaren een schilderij of ander werkstuk maken.

In het Inloophuis de Oude IJssel te Doetinchem mag ik als creatief therapeut werken met mensen die in aanraking zijn gekomen met kanker.IMG_1449 - kopie

Kanker heeft niet alleen een grote impact op het lichaam maar ook op de geest. De diagnose kanker zet voor de patiënt en diens naasten de wereld op zijn kop en gaat gepaard met gevoelens van woede, verdriet, angst en hoop, die elkaar in snel tempo afwisselen. Terwijl er alles aan gedaan wordt om het lichaam beter te maken, hebben de betrokkenen ook behoefte aan rust in hun hoofd, een uitweg voor emoties en een manier om met het veranderde leven om te gaan. Creatieve expressie kan daarbij helpen.

“Creativiteit is iets heel bijzonders. Hoe je het ook aanpakt, mensen komen altijd bij zichzelf uit, op een diepere laag dan wanneer ze alleen praten. Ze beginnen iets te maken en zijn vaak zelf verrast over wat eruit komt.”Wat we zien is dat mensen een enorme kracht in zichzelf herbergen die ze vaak pas in een crisis ontdekken.

Creatieve processen kunnen helpen die kracht naar boven te halen en te gebruiken. Met het verbeelden geef je richting aan je gevoelens en je denken. De expressie helpt zo om de ziekte te verwerken en een nieuwe balans in je leven te vinden.”

In het Inloophuis begeleid ik het inloopatelier, hier kunnen mensen creatief aan de slag met allerlei materialen. Ze kunnen zelf iets inbrengen om te maken maar ik kan ook iets aangeven. Ik geef ook workshops zoals vilten of een moodboard maken. De workshop  ‘Samen schilderen met je dierbaren’ is bijzonder.  Elkaar ontmoeten in het werk, loslaten en verbinden zijn items die dan naar boven kunnen komen. Met altijd een verrassend prachtig resultaat. Ook begeleid ik mensen in mijn eigen praktijk. De meeste zorgverzekeraars vergoeden beeldende therapie bij een aanvullend pakket.

IMG_1450

 

 

 

 

 

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *