Reactie cliënten

Een reactie van een hoogbegaafde cliënt  9 jaar,

Ik heb geleerd dat ik niet altijd mijn zin kan krijgen en dat ik niet snel boos hoef te worden als iets niet lukt of als iets niet gaat zoals ik het verwacht of gewild heb. Ik vond het fijn dat we konden knutselen en spelletjes spelen, daardoor heb ik geleerd dat ik ook de dingen kan doen die andere mensen willen en niet alleen mijn zin hoef te doen. Elke keer na de therapie heb ik een beter humeur en voel ik me vrolijker. Ik heb veel geleerd en vond het erg fijn met Annelies.

Een creatief bedankje van een 11 jarige cliënt!

Een cliënte 12 jaar schrijft:

handm (3)

Ik ben bij Annelies geweest omdat ik vaak boos werd over mijn cijfers. Vaak voelde ik me ook niet begrepen. Op dat moment wist ik nog niet dat ik dyslexie heb.

Bij Annelies heb ik geleerd dat iets niet meteen hoeft te lukken. Verder heb ik geleerd dat ik me minder druk moet maken over toetsen.

Om bij Annelies te komen vond ik leuk omdat ik dingen kon doen met knutselen die thuis niet kunnen zoals met ecoline een kunstwerk maken of een steen met vilt inpakken.

Een cliënte (54 jaar) schrijft:

totaal

Ik kwam bij Annelies met hulpvragen rondom trauma, hooggevoeligheid, stotteren/moeite met uiten, te hoge spanning voelen in lichaam, schaamte/minderwaardigheidscomplex, moeite met contacten etc. .Zij heeft het voor elkaar gekregen om met niet al te veel sessies me te helpen mijn doel te bereiken. Ik heb bij haar geleerd waar  mijn kracht zit. Nu ben ik minder afhankelijk van mijn omgeving, vind ik het minder belangrijk wat anderen van  me denken, kan ik meer bij mezelf blijven en ben ik rustiger geworden.

Ik vond het heel gezellig en ontspannen bij haar. De ruimte waarin de therapie wordt gegeven ziet er leuk uit.

Een moeder van een zoon van 5 jaar schrijft:

IMG_0965Mijn zoon liep er tegen aan dat hij zich erg druk maakte om van alles. Hij is een denker en daar had hij last van.

Annelies heeft hem geleerd om dingen los te laten. En om letterlijk buiten de kaders te kliederen. Ondanks dat hij erg jong is (5,5 jaar) heeft hij hier heel veel van geleerd en is hij een stuk vrijer geworden. Hij vond het geweldig om naar Annelies te gaan en vond het jammer dat het was afgelopen. Als ouder heb ik het contact met Annelies ook als zeer prettig ervaren. Na afloop van elke sessie gaf ze toelichting hoe het was gegaan en wat haar bevindingen waren. Mijn zoon zal altijd een denker blijven en dat is ook helemaal niet erg, maar hij kan er nu al een stuk beter mee omgaan.

Een cliënte van 11 jaar schrijft:

IMG_0640Ik heb veel geleerd bij de creatieve cursus. zoals o.a. leren nee te zeggen , me sterk te voelen, tegen iemand op kunnen. Eerst lag ik altijd in bed te piekeren, nu niet meer want ik heb geleerd om alles los te laten. Nu hoef ik niet alles meer te vertellen aan men moeder of vader enz. omdat ik het nu zelf kan . Ik heb ook geleerd dat ik sterker ben dan mijn GEDACHTEN. Ik werd ook heel chagrijnig van al die gedachten. Nu voel ik me echt zooooo fijn. Nu kan ik gewoon rustig slapen. Je leert er ook dingen tegen pesten.Er zit een meisje op school wat me elke keer pestte waar ik niet tegen op kon. Nu wel ik voel me sterker en zelfverzekerder op het schoolplein. En als ze tegen me zegt, he je lijkt wel een jongen.( iets anders kan ook) dan denk ik bijv. heb je niks anders te doen? Zegt ze niks ? heb je het goed aangepakt. Dit heb ik geleerd bij deze cursus.Heb je persoonlijke dingen? Die kun je gewoon vertellen aan haar. Ze is heel betrouwbaar.:) Het is niet alleen een cursus om van piekeren af te komen maar ook een superleuke cursus.

Een volwassen cliënte met kanker

2015-04-28 14.43.10

Ik ging een ‘Moodboard’ maken bij Annelies. Ik wist helemaal niet wat dat was, maar ik begon er toch aan (een moodboard is een collage van beelden die voor de maker belangrijk zijn) . Het resultaat was verbluffend. Ik ben ziek maar door het maken van het moodboard kreeg ik het gevoel dat ik iets kon wat ik nooit achter mezelf gezocht had. Wat een afleiding en wat een blij gevoel!  Tot op de dag van vandaag kijk ik er met plezier naar en put ik er vreugde uit!

Werk van een cliënte van 11 jaar met klassiek autisme.

Reactie van een cliënt van 7 jaar.

IMG_1100

Ik had op school een onvoldoende voor zelfvertrouwen op mijn rapport gekregen en daarom kwam ik bij Annelies. Zij leerde mij sterker maken. Ik vond het leuk omdat ze met knutsel dingen werkte.  Annelies is lief en ik weet niet wat ik niet leuk vond. Ik heb zelfvertrouwen gekregen en ik weet nu ook hoe ik met wol kan werken. Ik kan nu op school zelf dingen doen. Ik ben klaar bij Annelies maar toch wil ik nog steeds naar haar toe.

Naamloos

Reactie van de moeder van bovenstaande 7 jarige cliënt:

Momentopname 3 (3-10-2013 20-39)Als moeder van een zevenjarige dochter had ik de hulpvraag: kan jij mijn kind ‘sterker’ laten worden en meer zelfvertrouwen geven. Op school hadden ze aangegeven dat mijn dochter onzeker overkwam, ze had veel bevestiging nodig van de juf terwijl ze het echt wel wist. Ook wilde ze altijd extra uitleg terwijl dit volgens de juf absoluut  niet nodig was omdat ze het allemaal wel begreep. Haar onzekerheid uitte zich in giechelen en de clown uithangen op school. Omdat ze op school bang waren dat onzekerheid zich zou omzetten in faalangst adviseerden ze ons therapie bij de praktijk van Annelies.  Zij kon absoluut iets met onze vragen/punten en Annelies voelde meteen vertrouwd en veilig aan, dat zag ik ook meteen  bij mijn dochtertje terug, zij was zichzelf bij Annelies.  Ze had altijd reuze zin in de therapie! Enthousiast stond ze altijd voor de deur te popelen om de therapie te beginnen. Blij en trots kwam ze na een uur terug om te vertellen wat ze allemaal gedaan en gemaakt had. Als ouders zagen wij al snel verandering. Ze werd vrijer, gaat nu sneller op dingen af.  Ze heeft bijna geen bevestiging meer nodig.
Ze is weerbaarder geworden, zelfs mensen uit onze omgeving wijzen ons erop dat zij ‘gegroeid’ is en dat ze veel meer durft aan te geven.

Reactie van een cliënt van 11 jaar.

Ik ben elf jaar, heb ADHD (Alle Dagen Heel Druk) en autisme. Ik kom al vijf jaar bij Annelies en ik ken haar ook al van groep een en twee.Een keer in de week kom ik bij haar. Na ongeveer een maand wist ik beter hoe ik met mensen om moest gaan. Dat oefende ik door op elkaar af te stemmen met papier en pandakrijt. Eigenlijk maak ik kleutertekeningen die kleuters niet kunnen.

Reactie van een cliënt van 23 jaar:

Wat de therapie bij mij heeft gedaan is eigenlijk weer “back 2 basics” gaan.. weer even relativeren van;  wie ben ik  / wat wil ik? Hoe ga ik het vanaf nu doen..    En weten dat ik er mag zijn, en dat het goed is om jezelf te zijn..

Ook de manier van omgang was erg fijn. Je voelt dat er serieus samen met jou aan een positief leven wordt gewerkt. In het begin is het natuurlijk altijd even wennen. Totdat je steeds meer in jezelf gaat geloven, dat het ook anders kan. Toen kwam het besef van dat je teveel afgeleid word door factoren in je leven die er eigenlijk helemaal niet hoeven te zijn.
Ik vind het erg jammer dat ik wegens verhuizingen de therapie niet af heb kunnen maken maar ik weet wel dat het de fijnste therapie is die ik heb gehad.

Werk van een cliënt van 9 jaar, versterken van zelfbeeld, bevestigen van kwaliteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *