workshop Inloophuis Oude IJssel Doetinchem

Vilten van een edelsteen.

24 maart  13.30 uur tot 15.30 uur.

Gegeven door Annelies Schuit,

Zij is creatief therapeut bij Praktijk Beeldende Therapie te Doetinchem.

 

Je krijgt tijdens deze workshop de techniek van het vilten onder de knie door een zelf meegenomen (edel) steen met mooie zelfgekozen kleuren wol van een jasje te voorzien.  De steen kan later mogelijk als stressbal, gelukssteen of krachtsteen dienen, afhankelijk waar behoefte aan is en welke edelsteen gebruikt wordt.

Vilten is een sensorische techniek die zeer rustgevend werkt. Een goede mogelijkheid om tot rust te komen en het hoofd leeg te maken.

Vilten is een van de oudste ambachten. Ergens in de prehistorie ontdekten mensen dat de wol van schapen goed isoleerde tegen de kou. Vilten zoals wij het kennen is het in elkaar grijpen van wolvezels. We hebben allerlei kleuren wol. Nadat de wol met warm water met olijfzeep vochtig is gemaakt, haken de vezels door wrijving in elkaar en krimpt het geheel.Het is de bedoeling dat je zelf een steen meeneemt die in één hand past.  Niet groter dan een ei.   Dit kan een gevonden steen zijn maar een edelsteen geeft een mooier effect. Heb je geen edelsteen dan is er een mogelijkheid één aan te schaffen.

 

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *